ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επισημάνσεις σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο|Η συμμετοχή και διάκριση του ελαιολάδου σε διαγωνισμούς ενισχύει την αύξηση των εξαγωγών.

Ένα βραβείο σε διεθνές διαγωνισμό ελαιολάδου θα βοηθήσει το προϊόν να πάρει υπεραξία και να αυξηθούν οι πωλήσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο .

Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων  κατά την διάρκεια εκδήλωσης – παρουσίασης του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΧ.

Όπως επεσήμαναν οι ομιλητές ο διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί 7-10 Απριλίου στη Βρετανική πρωτεύουσα , κινείται σε τρία επίπεδα, ποιότητα ελαιολάδου, συσκευασία και υγεία όπου βραβεύονται τα ελαιόλαδα με τις υψηλότερες φαινόλες. Οι κριτές αξιολογούν τα δείγματα τα οποία βραβεύονται με χρυσά, ασημένια και χάλκινα βραβεία  αντίστοιχα .Οι  μετέχοντες εταιρείες εφόσον βραβευθούν θα μπορούν να βάλουν το βραβείο τους πάνω στην ετικέτα του προϊόντος τους . Το κόστος συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι 250 ευρώ , ενώ σ αυτό μπορούν να συμμετάσχουν μεταποιητικές εταιρείες με  minimumπαραγωγής τα 500 λίτρα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στο πλαίσιο της προώθησης των εξαγωγών το ΕΒΕΧ βοηθά το χανιώτικο λάδι να προωθηθεί στις αγορές του εξωτερικού και να κερδίσει βραβεία ενισχύοντας την υπεραξία του» .

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Confexpo Ltd  διοργανώτρια εταιρεία του διαγωνισμού Λονδίνου, ο bartenderτου «BARRESTAURANTBOHEME» Μ.Μποτωνάκης παρουσίασε δύο κοκτέιλ που παρασκευάζονται και με ελαιόλαδο από το Σέλινο με την επωνυμία Pamaco.

DSC 0072

DSC 0080