ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα « Κρητικά Χέρια »παρουσιάστηκαν στο Επιμελητήριο Χανίων|Νέο σήμα πιστοποίησης των τοπικών προϊόντων.

Στο σήμα πιστοποίησης «Κρητικά Χέρια», μια νέα διαδικασία ταυτοποίησης προϊόντων με το ειδικό σήμα που το συνοδεύει να υποδεικνύει ότι το προϊόν έχει κατασκευαστεί στη Κρήτη ,αναφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου  κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης .Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου πλαισίωναν , ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης Αριστείδης Φραγκακης , ο πρόεδρος του βιοτεχνικού τμήματος του ΕΒΕΧ Γιάννης Στριλιγγάς και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΧΝ Γιάννης Παυλάκης.

 

«Το Επιμελητήριο Χανίων είπε μεταξύ άλλων  ο κ.Μαργαρώνης μαζί με  τα υπόλοιπα Επιμελητήρια του νησιού καλούν τις μεταποιητικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν το νέο σήμα πιστοποίησης .Η πρωτοβουλία «Κρητικά Χέρια» αποτελεί πρόταση των 4 Επιμελητηρίων και αφορά τα επιλέξιμα προϊόντα:κοσμήματα ,μαχαίρια ,μεταλλικά αντικείμενα ,οικιακά σκεύη ,υφάσματα ,κεντήματα ,τάπητες ,αγγειοπλαστικά ,κεραμικά,γυαλί , δέρμα ,γλυπτική ,αγιογραφία,καλλυντικά ,σαπούνια, και μουσικά όργανα.

Για να συμμετάσχει μια επιχείρηση στα “Κρητικά Χέρια” θα πρέπει,το σύνολο της παραγωγής της να έχει δημιουργηθεί στην Κρήτη και να είναι εγγεγραμμένη στα κατά τόπους Επιμελητήρια .

Το πρόγραμμα επεσήμανε, το σχεδιάζουμε τουλάχιστον 2 χρόνια με σκοπό την στήριξη και ανάπτυξη των Κρητικών παραγόμενων προϊόντων του Βιοτεχνικού κλάδου .

Θέλουμε να δώσουμε υπεραξία  στα κρητικά προϊόντα μας. Να διατηρήσουμε επαγγέλματα που χάνονται στην πάροδο του χρόνου και να δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια για την προστασία των προϊόντων μας από τα φθηνά βιοτεχνικά εισαγόμενα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν . Καλούμε σήμερα από εδώ όλους τους καλλιτέχνες -βιοτέχνες –οικοτέχνες να έρθουν στο Επιμελητήριο μας να ενημερωθούν  εύκολα , γρήγορα και χωρίς κόστος για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Κρητικά Χέρια» κατέληξε ο κ.Μαργαρώνης.