ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγροτικός Αύγουστος | 26-31 Αυγούστου στην Πλατεία 1866 στα Χανιά

>Από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία 1866 η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2016» που θα περιλαμβάνει τριανταπέντε περίπτερα με πιστοποιημένα και τυποποιημένα προϊόντα του αγροτοδιατροφικού κλάδου. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Η επιλογή της Πλατείας 1866 για τη διεξαγωγή της έκθεσης έγινε όπως δήλωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου οι διοργανωτές, με βάση τις επιθυμίες των ίδιων των εκθετών, το 85% των οποίων έκρινε ως καταλληλότερο χώρο τη συγκεκριμένη πλατεία, απαντώντας σε σχετικό ερωτηματολόγιο του Επιμελητηρίου Χανίων κατά τη διάρκεια της περασμένης έκθεσης (2015).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας είπε μεταξύ άλλων ότι «και φέτος, όπως και πέρυσι, με σύνθημα “Μαθαίνω και καταναλώνω τα προϊόντα του τόπου μου”, διοργανώνουμε, για ακόμα μία χρονιά, τον “Αγροτικό Αύγουστο”, και αναμένουμε μία ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από την περυσινή. Για άλλη μια φορά θέσαμε σε πνεύμα πολύ καλής συνεργασίας, με την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση, τα οποία είναι κατά προτεραιότητα ποιοτικά. Επιμένουμε, λοιπόν, ποιοτικά, δικαιωνόμαστε και νομίζω ότι μας δικαιώνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην έκθεσή μας, διότι όπως προέκυψε, από έρευνα του Επιμελητηρίου, το 85% επιμένει να ξαναπάμε στην Πλατεία 1866 διότι η διοργάνωση εκεί εστέφθη από πολύ μεγάλη επιτυχία. Επίσης, επιλέγουμε μια περίοδο προς το τέλος του Αυγούστου, διότι δεν θέλουμε να φορτώνουμε υπερβολικά τις ημέρες γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣAGROTIKOS AYGOYSTOS
Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι φέτος οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι όλες πιστοποιημένες. «Υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα, πολιτισμός, όλα αυτά “δεμένα” μαζί με τον -ευτυχώς- πλούσιο τουρισμό που έχουμε, νομίζω είπε ότι θα είναι μία από τις χρονιές που θα αναδείξει τα Χανιά στις διοργανώσεις αυτές, ίσως την πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην Κρήτη. Στόχος πάντα ήταν αυτός και νομίζω ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο μπορούμε να τον πετύχουμε».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΧ
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης με τη σειρά του επεσήμανε ότι «το ΕΒΕΧ είναι πάντα κοντά στους επιχειρηματίες. Τριανταπέντε περίπτερα θα λειτουργήσουν με πιστοποιημένα και τυποποιημένα προϊόντα αγροτοδιατροφικού κλάδου, τα οποία καλούμε τους Χανιώτες καταναλωτές, και τους ξένους, βέβαια, τους τουρίστες μας, να τα δοκιμάσουν. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, της παρουσίασης, και μετά της διάθεσης των προϊόντων αυτών μέσα από τα δίκτυα διανομής ή μέσω του ίντερνετ. Εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειές μας από εδώ και στο εξής για να μπορέσουν αυτά τα προϊόντα να τα βρουν στις χώρες τους. Ελπίζω και ευελπιστώ του χρόνου να έχουμε μία διοργάνωση σε έναν διαφορετικό χώρο – και αυτό είναι θέμα προς την Περιφέρεια ώστε αυτή η έκθεση να πάρει ένα διαφορετικό χαρακτήρα και να έχει μια άλλη υπόσταση όσον αφορά την προώθηση των τοπικών προϊόντων».
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο τι εννοεί όταν μιλά για διαφορετικό χώρο, ο κ. Μαργαρώνης διευκρίνισε ότι μιλά ουσιαστικά για «άλλου είδους έκθεση», με χώρο διοργάνωσης την πρώην Περιφερειακή Αγορά στην Αγιά.