ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΒΕΧ | Σεμινάριο για τα ξενοδοχεία μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης

«Ξενοδοχεία μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης βήματα-πρακτικές οδηγίες-παραδείγματα» το θέμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΧ με διοργανωτές την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, το Επιμελητήριο και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος.
Το σεμινάριο έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας “neΖΕΗ – Nearly Zero Energy Hotels” που υλοποιείται σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες υπό το συντονισμό του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές η ενεργειακή αναβάθμιση σε Ξενοδοχείο σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη στην επιχείρηση όπως μείωση λειτουργικού κόστους, μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία, βελτίωση ενεργειακής απόδοσης και δυνατότητα πρόσβασης σε ευκαιρίες χρηματοδότησης, βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης και σύνδεση της με πράσινες αξίες, πρόσβαση σε ένα δυναμικό τμήμα της αγοράς κ.α.