ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για το νέο αναπτυξιακό νόμο στο ΕΒΕΧ

Έτοιμος είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος ο οποίος δίνει έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα θα βγει σε διαβούλευση. Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που έγινε στο ΕΒΕΧ το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου με θέμα τον νέο αναπτυξιακό νόμο και ομιλητή τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Παναγιώτη Λαμπρινό.

Σύμφωνα με τον ίδιο η υλοποίηση του νόμου θα γίνει μέσω ειδικών καθεστώτων τα οποία θα αναφέρονται σε πολλές πτυχές της επιχειρηματικότητας και θα εισάγουν και καινοτομίες σε σύγκριση με τους παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση και αυξημένα κίνητρα καθώς τα ποσοστά που θα δίδονται σ’ αυτές, αυξάνονται κατά 10-20%.
Για το πότε, θα αναρτηθεί για διαβούλευση και θα προχωρήσει στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός ο κ. Λαμπρινός είπε πως αυτό είναι θέμα πολιτικής επιλογής του Υπουργού κ. Σταθάκη.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης δήλωσε με την σειρά του πως οι επιχειρήσεις περιμένουν τον νέο αναπτυξιακό νόμο καθώς ο προηγούμενος έχει λήξει εδώ και δύο χρόνια.
«Περιμένουμε τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαργαρώνης τον νόμο προκειμένου να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις που έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Τέλος να σημειωθεί ότι την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού, το Επιμελητήριο Χανίων και τα τμήματα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.