ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επισημάνσεις σε ημερίδα στο ΕΒΕΧ | Ανοιχτή η αμερικανική αγορά για τα κρητικά προϊόντα

Με καλή οργάνωση και συνεργασία των τοπικών εξαγωγικών φορέων μπορεί να κερδηθεί η Αμερικανική αγορά, που είναι ανεκμετάλλευτη αφού μόλις στο 4% ανέρχονται οι ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ.
Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της ημερίδας με θέμα «Trade USA – Exploring Opportunities» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου, με συνδιοργανωτές το ΕΒΕΧ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού κ. Ηλίας Σπυρτούνιας ανέφερε μεταξύDSCF2074 άλλων ότι ο τομέας του τουρισμού εκτός από τα τρόφιμα και τα ποτά θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές, ενώ για να υπάρξουν εξαγωγές είπε σε μια αγορά όπως αυτή των ΗΠΑ, απαιτείται κλίμα εμπιστοσύνης και τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε ότι αφορά την παράδοση των προϊόντων και την διατήρηση της ποιότητας τους.
Το σεμινάριο ασχολήθηκε με τα βήματα που πρέπει να κάνει μία εταιρεία ή οποία είτε θέλει να αρχίσει εξαγωγές στις Η.Π.Α είτε θέλει να εγκαταστήσει μία μονάδα εκεί. Οι εισηγητές από το DSCF2082Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, κ.κ. Καραβασίλης και Μωήσογλου ενημέρωσαν για τις στρατηγικές marketing και πωλήσεων, το branding, αναφέρθηκαν σε θέματα χρηματοδότησης από τις Η.Π.Α., τις διαδικασίες του fda, κ.α. Επίσης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ασφάλισης των προϊόντων με προορισμό τις Η.Π.Α λόγω του ειδικού αλλά και ιδιαίτερου καθεστώτος που ισχύει.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης για τους συμμετέχοντες

DSCF2087

 ήταν μία πολύ σημαντική ευκαιρία να ενημερωθούν για μία σειρά από ουσιώδη θέματα από ειδικούς και για τα οποία δεν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο παρελθόν.
Το Επιμελητήριο Χανίων, δήλωσε ο κ. Μαργαρώνης, έχει σκοπό να συνεχίσει την συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με πρόσθετα σεμινάρια στο μέλλον.