ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τα έργα ανακαίνισης «Πόλος έλξης ντόπιων και τουριστών η Δημοτική Αγορά»

«Με την χρηματοδότηση των 5 εκ. ευρώ για τα έργα αποκατάστασης της, η Δημοτική Αγορά, θα αλλάξει όψη θα είναι ανοικτή και προσβάσιμη όλο το 24ωρο προωθώντας και προβάλλοντας τα τοπικά μας προϊόντα».
Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς Γιώργος Τραχαλάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 5 Μαΐου στην αίθουσα Δ.Σ. του ΕΒΕΧ, παρουσία, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη.
Ο κ. Τραχαλάκης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη για την εξασφάλιση του ποσού είπε, ότι με την υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών η Δημοτική Αγορά θα ξαναβρεί το χαρακτήρα της ανέφερε ότι το μνημείο – στολίδι της πόλης μας θα αποτελέσει χώρο φιλοξενίας εκδηλώσεων, για τις εργασίες είπε, ότι αυτές θα γίνουν τμηματικά, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στην επισκευή της στέγης.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ με την σειρά του ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν με το συγκεκριμένο ποσό οι απαραίτητες εργασίες είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν χρήματα και από το πρόγραμμα «Jessica», τονίζοντας ότι χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις Δήμαρχοι για να μπορέσει το έργο να βρει το δρόμο αποκατάστασης. Παράλληλα υποστήριξε, ότι συγχρόνως με την αποκατάσταση του Μνημείου οφείλει να βελτιωθεί ο χαρακτήρας της λειτουργίας κάποιων καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς προς την κατεύθυνση της προώθησης των τοπικών προϊόντων. Ο κ. Μαργαρώνης δήλωσε μάλιστα πως το Ε.Β.Ε. θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου Καταστηματαρχών και του Δήμου Χανίων, για να προχωρήσουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις και ενέργειες, που θα εξασφαλίσουν την κατάλληλη λειτουργία των επιχειρήσεων με στόχο πάντα την προώθηση των τοπικών, ποιοτικών προϊόντων.
Να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη παρευρέθηκε και ο Γ.Γ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς κ. Παντελής Ψεγιαννάκης.