ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

28 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου ο φετινός «Αγροτικός Αύγουστος»

Ανανεωμένη θα είναι η φετινή διοργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου όπως επεσήμαναν οι διοργανωτές, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμος Χανίων και Επιμελητήριο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΧ το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων εκθετών.
Τυποποιημένα τοπικά προϊόντα, πολιτισμός και κρητική γαστρονομία θα «συνθέσουν» την φετινή έκθεση με στόχο το κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών και την απαγόρευση της λιανικής πώλησης των προϊόντων όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία για τις εκθέσεις.

Στο πάνελ της εκδήλωσης ο ειδικός σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας Δημήτρης Βενιανάκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης και ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιάννης Μαράκης.
«Σκοπός μας είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαργαρώνης να βοηθήσουμε την εξωστρέφεια των Χανιώτικων προϊόντων στοχεύοντας στις εξαγωγές και στο κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών αφού φέτος θα προσκληθούν εμπορικοί ακόλουθοι ξένων χωρών και εκπρόσωποι μεγάλων εμπορικών αλυσίδων εξωτερικού ενώ θα γίνουν και συναντήσεις μεταξύ τοπικών παραγωγικών και εμπορικών παραγόντων».
Αναφορικά με την λιανική πώληση προϊόντων ο κ. Μαργαρώνης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Απαγορεύεται η λιανική πώληση σε οποιαδήποτε έκθεση. Κι επειδή πέρυσι υπήρξαν κλιμάκια ελέγχου δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αμαυρωθεί η έκθεση από τέτοια φαινόμενα. Άρα οι επιχειρήσεις που θα είναι μέσα θα είναι νόμιμες μόνο από τη Κρήτη, με τυποποιημένα προϊόντα πρωτογενούς τομέα, για τις οποίες θα βρούμε τον τρόπο να προωθήσουν καλύτερα τα προϊόντα τους και να κάνουν πωλήσεις τις επόμενες ημέρες».