ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΒΕΧ η πρέσβειρα του Βιετνάμ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Χανίων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Απριλίου η πρέσβειρα του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Tran Thi Ha Phuong. Στο ΕΒΕΧ την κ. πρέσβειρα υποδέχθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του φορέα, Χρήστος Μυλωνάκης και ο Διευθυντής Γιώργος Γναφάκης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξεύρεση τρόπων για την διερεύνηση της συνεργασίας μεταξύ Κρήτης – Βιετνάμ αφού η ασιατική χώρα παρουσιάζει αυξανόμενη ζήτηση, είναι μια χώρα 90 εκατ. κατοίκων και τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές εξαγωγές εκεί έχουν τριπλασιαστεί. Παράλληλα το Βιετνάμ συνδέεται εμπορικά με άλλες δέκα χώρες 600 εκατ. κατοίκων, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για τα κρητικά προϊόντα, με κυρίαρχο το ελαιόλαδο.
Όπως δήλωσε η κ. Tran Thi Ha Phuong επίκειται σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ γεγονός που σημαίνει ότι θα ανοίξουν νέοι δρόμοι για τις συναλλαγές, ενώ συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΧ και Βιετνάμ με σκοπό την ανάπτυξη εμπορικών, τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων.