ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημερωτική ημερίδα Επιμελητηρίου Χανίων | «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ SME E-COMPASS»

Στα πλαίσια του ερευνητικού συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “SME E-COMPASS”, το Επιμελητήριο Χανίων συνδιοργανώνει με το Επιμελητήριο Κορινθίας ημερίδα με αντικείμενο το Ηλεκτρονικό Εμπόριο την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα διαλέξεων του επιμελητηρίου, Ελ. Βενιζέλου 4.
Η ημερίδα απευθύνεται στα μέλη του Επιμελητηρίου, σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό επιχειρείν, στον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο, σε ερευνητές και σε συμπολίτες με ενδιαφέρον στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Το ερευνητικό έργο «E-Commerce Proficient Applications in Security and Sales for SMEs» (SME E-C0MPASS) έχει ως στόχο την έρευνα, ανάπτυξη και διάδοση εργαλείων και εφαρμογών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τουρισμό, μέσω επιλεγμένων επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη εξειδικευμένων διαδικτυακών εργαλείων και εφαρμογών με μεθόδους όπως η εξόρυξη γνώσης από δεδομένα, το σημασιολογικό διαδίκτυο, οι ευφυείς αλγόριθμοι, η διαχείριση σύνθετων συμβάντων, η διασύνδεση βάσεων δεδομένων.

Πεδία εφαρμογής των παραπάνω μεθόδων αποτελεί το ηλεκτρονικό εμπόριο και ο τουρισμός, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να ενισχύσουν την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους, να επεκτείνουν τις αγορές τους και να προσαρμόζουν το περιεχόμενό τους αυτοματοποιημένα και σε πραγματικό χρόνο με γνώμονα τις επιλογές και τις προτιμήσεις των πελατών τους.
Τα Επιμελητήρια Χανίων και Κορινθίας στοχεύουν να ενισχύσουν με τις διαδικτυακές εφαρμογές του “SME E-COMPASS” μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στον ηλεκτρονικό τουρισμό.

Την ημερίδα θα συντονίσουν εξειδικευμένα στελέχη και ερευνητές του ηλεκτρονικού εμπορίου και τουρισμού από την Ελλάδα και τη Γερμανία.
Για περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του επιμελητηρίου τηλ. 28210-52329 και για το έργο «SME E-COMPASS» στη διεύθυνση www.sme-ecompass.eu .
Το ερευνητικό έργο “SME E-COMPASS” και τα αποτελέσματα της έρευνάς του, χρηματοδοτούνται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο διαχειρίζεται το REA-Research Executive Agency http://ec.europa.eu/research/rea (FP7/2007-2013) υπό το Σύμφωνο με αρ. 315637 FP7-SME-2012

 

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε ΕΔΩ.