ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσίαση στο ΕΒΕΧ του προγράμματος LEONARDO STRAT – Training

«Ανάπτυξη και Στρατηγική μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων» το θέμα της εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΧ με διοργανωτές το Εργαστήριο Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Χανίων.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, για τα οφέλη του στρατηγικού μάνατζμεντ στον αγροτικό τομέα και τις υπηρεσίες συμβουλευτικής προς τους αγρότες.

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων αντιπροσωπευτικών πιλοτικώνIMG 7732 περιπτώσεων εφαρμογής μεθολογιών και εργαλείων στρατηγικής διοίκησης σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις στη Κρήτη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθυντής εργαστηρίου συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων της σχολής ΜΠΔ του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητής Νίκος Ματσατσίνης : «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με χαρακτηριστικά καινοτόμων υπηρεσιών και φιλοσοφίας καινούργιας, την οποία θέλουμε να τη φέρουμε και στην Ελλάδα. Πρέπει να δούμε τον αγρότη όχι σαν έναν αγρότη όπως τον ξέραμε παλιά, αλλά να τον δούμε σαν επιχειρηματία. Να του παράσχουμε μια συμβουλευτική υπηρεσία ούτως IMG 7735ώστε να μπορεί να παίρνει καλύτερες αποφάσεις. Τον υποστηρίζουμε συμβουλευτικά, τον καθοδηγούμε μέσω κάποιων διαδικασιών ούτως ώστε να μπορέσει να οδηγηθεί από μόνος του στη λήψη μιας απόφασης. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη και μεταφορά της τεχνογνωσίας που υπάρχει στις υπόλοιπες χώρες και στην Ελλάδα με την ανάπτυξη ενός δικτύου συμβουλευτικής».
Στην εσπερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LEONARDO STRAT – Training έγινε και παρουσίαση της εφαρμογής της στρατηγικής διοίκησης στον αγροτικό τομέα της Γαλλίας και της Δανίας.