ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επισκέπτες με υψηλά εισοδήματα προσελκύει ο Ν. Χανίων | Παρουσιάστηκε στο ΕΒΕΧ η παγκρήτια έρευνα για τον τουρισμό και το εμπόριο

Πλούσιους τουρίστες προσελκύει ο Νομός Χανίων με τους περισσότερους από αυτούς δηλώνουν ότι θα έρθουν ξανά, σύμφωνα με στοιχεία που κατέγραψε η έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ για λογαριασμό των τεσσάρων Επιμελητηρίων του νησιού, ενώ στα Χανιά, καταγράφεται ο μεγαλύτερος βαθμός ικανοποίησης σ’ όλους τους παράγοντες που συσχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Η έρευνα για τον τουρισμό και το εμπόριο που παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο Χανίων το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Ιουνίου από την διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ Βάλια Αρανίτου, παρουσία του Προέδρου της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, και του Πρόεδρου του ΕΒΕΧ Γιάννη Μαργαρώνη, έγινε σε δείγμα 1705 τουριστών από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης με την μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων.
Αναφορικά με το δημογραφικό προφίλ των ερωτηθέντων οι πέντε πολυπληθέστερες εθνικότητες τουριστών που συμμετείχαν είναι Γερμανοί, Ρώσοι, Άγγλοι, Γάλλοι και Σκανδιναβοί, η μέση συνολική δαπάνη για το ταξίδι υπολογίστηκε στα 1.162 ευρώ ανά άτομο με το 60% των δαπανών να αντιστοιχεί σε διαμονή και μεταφορικά, ενώ η υψηλότερη εκτίμηση σε δαπάνες εστίασης καταγράφηκε για τους τουρίστες του Ν. Χανίων.DSCF1664
«Τα στοιχεία και τα συμπεράσματα της έρευνας πρέπει να αξιοποιηθούν επεσήμανε η κ. Αρανίτου ανακοινώνοντας ότι το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη προκειμένου να συζητηθούν με τους αρμόδιους οι κατευθύνσεις και οι πολιτικές που θα μπορούσαν να αναπτύξουν περαιτέρω τη σχέση τουρισμού και εμπορίου στην Κρήτη.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης στο σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία άμεσα πρέπει να αξιοποιηθούν, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί το «επιπλέον» που πρέπει να προσφέρουμε για να ξανάρθει ο τουρίστας.
Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης τόνισε ότι «τα στοιχεία της έρευνας μπορούν να αποτελέσουν ένα ακόμη «εργαλείο» και μια τεράστια βάση δεδομένων πάνω στην οποία μπορούμε να φτιάξουμε τη στρατηγική μας και να θέσουμε τους στόχους μας»
Για να κατεβάσετε την έρευνα πατήστε εδώ.