ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση για το Χωροταξικό στο ΕΒΕΧ | Από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια σ’ όλη την Κρήτη για την αναθεώρηση του Περιφερειακού χωροταξικού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Μαρτίου σχετική εκδήλωση στο ΕΒΕΧ, με ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκο Καλογερή.
Παρόντες μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ Τμήμα Δυτικής Κρήτης Γιάννης Στρογγυλός, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου / Τμήμα Δυτικής Κρήτης Παντελής Πετσετάκης, Πρόεδροι βιοτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων κ.α.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης επισημάνθηκε το γεγονός ότι αυτή την περίοδοDSCF1581 αναθεωρείται το περιφερειακό χωροταξικό της Κρήτης ενώ ήδη θεσμοθετήθηκε το νέο χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό το οποίο ενδιαφέρει άμεσα το νησί μας.
Η Περιφέρεια Κρήτης προετοιμάζεται σε συνεργασία με τους φορείς για την διαβούλευση η οποία βρίσκεται στο στάδιο των προτάσεων ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα φτάσουν οι προτάσεις από το ΥΠΕΚΑ και θα «πέσουν» στο τραπέζι για να αποφασιστεί ποιες θα κρατηθούν και τι αλλαγές θα γίνουν.
DSCF1583Παράλληλα όπως υπογραμμίστηκε, το χωροταξικό, η οργάνωση του χώρου και ο καθορισμός των χρήσεων γης παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου διότι ευνοούν τις επενδύσεις ξεκαθαρίζοντας το τοπίο έτσι ώστε εκ των προτέρων να γνωρίζει ο κάθε ένας τις δυνατότητες που έχει και το που πρέπει να αποτανθεί.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις – απορίες των συμμετεχόντων και η αρχιτέκτων – πολεοδόμος κ. Ιωάννα Μελάκη.