ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην ANUGA τη μεγαλύτερη επαγγελματική Έκθεση του κόσμου το ΕΒΕΧ και Χανιώτικες επιχειρήσεις`

Έξι Χανιώτικες επιχειρήσεις «Terra Creta», «Ελ. Ρενιέρης Α.Ε.», «Cretan Bakery K. Περράκης A.E.», «Κρητικό Εργαστήρι – Οικογένεια Λαμπάκη», «Αγία Τριάδα» και «Νερά Κρήτης» πήραν μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ANUGA 2013» που πραγματοποιήθηκε από 4-9 Οκτωβρίου 2013 στη Κολωνία της Γερμανίας.
Η Περιφέρεια Κρήτης με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού συμμετείχαν στην Έκθεση με 21 συνολικά επιχειρήσεις ενώ την οργάνωση είχε ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών με βασικό σύνθημα «Taste like Greece».
Κατά τη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων που έγιναν στο πλαίσιο της Έκθεσης αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά τόσο η διατροφική ποιότητα και η αξία της Κρητικής Διατροφής, όσο και τα πιστοποιημένα Κρητικά προϊόντα.

Η Διεθνής Έκθεση ΑNUGA είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική Έκθεση IMG 0498Τροφίμων και Ποτών στον κόσμο και προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων εκθετών και επισκεπτών. Με δέκα εξειδικευμένες εμπορικές εκθέσεις σε 11 αίθουσες και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συνεδρίων και εκδηλώσεων, η ANUGA είναι η μεγαλύτερη επιρροή και το πιο αναγνωρισμένο γεγονός στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών.
20131008 164344 LLSΗ Κρητική συμμετοχή στην Έκθεση διαφημίστηκε με ολοσέλιδες καταχωρήσεις τόσο στην εφημερίδα «Die Messe» που εκδίδει η Γερμανική διοργανώτρια εταιρεία και διανέμεται στους συμμετέχοντες και επισκέπτες, όσο και στην εφημερίδα «Ευρωπολίτης» που εκδίδεται για τους Έλληνες ομογενείς της Γερμανίας.
Το Επιμελητήριο Χανίων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μαργαρώνης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Χαιρετάκης και ο Αν. Διευθυντής κ. Μιχάλης Παπαβασιλείου.
Τέλος να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Έκθεσης οι Χανιώτικες επιχειρήσεις συμμετείχαν σε βραδιές γευσιγνωσίας – γαστρονομίας, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. τις οποίες τίμησαν ιδιαιτέρως οι επισκέπτες και μεταξύ άλλων και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.