ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο το σεμινάριο για την διαχείριση επισφαλών απαιτήσεων

Στην αντιμετώπιση του φαινομένου «βερεσέδια» αναφέρθηκε ο σύμβουλος επιχειρήσεων Ευάγγελος Γιομπλιάκης, εισηγητής στο σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στα εργαλεία είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων» που διοργάνωσε δωρεάν για τα μέλη του το Επιμελητήριο Χανίων το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου στην αίθουσα διαλέξεων του φορέα.

Ο κ. Γιομπλιάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παράνομη αλλά ευρέως διαδεδομένη πρακτική της αγοράς, τα κοινώς «φέσια». Δυστυχώς, είπε όλο και περισσότεροι καταναλωτές και επαγγελματίες, καταφεύγουν σε αγορές, έναντι υποσχέσεων δίχως αντίκρισμα. Επιτήδειοι, δίχως αιδώ και ενοχές, καραδοκούν την ευκαιρία, την ευπιστία ή την ανάγκη του εμπόρου για πώληση και τον «βάζουν στο χέρι». Ενώ, σε περιόδους Οικονομικής Υφέσεως, όπως αυτή που διανύουμε τόνισε, αυθαιρέτως και μονομερώς παραγράφουν τα χρέη τους εις βάρος επαγγελματιών που προσπαθούν να επιβιώσουν.
Ο εισηγητής πρότεινε την εφαρμογή του κατάλληλου μίγματος, πρόληψης που είναι η «Πολιτική Παροχής Πίστωσης» και καταστολής, που είναι η «Τακτική σταδιακή είσπραξη» όπου όπως υπογράμμισε όλοι οι συναλλασσόμενοι, Έμποροι και Πελάτες θα είναι ικανοποιημένοι, ενώ παράλληλα οι πωλήσεις θα συνεχίζονται αμείωτα!