ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομιλία του Προέδρου του ΕΒΕΧ σε διημερίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, κ.Βαγγέλης Σπανουδάκης παρεβρέθει σε διημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα ΜΠΔ του Πολυτεχνείου Κρήτης, η Τράπεζα Χανίων και η ΑΧΕΠΑ Κρήτης με θέμα την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ τόνισε ότι «την κρίση που μαστίζει αυτή τη στιγμή την αγορά σε όλη την Ελλάδα δεν την έχουμε ξαναδεί μετά τη μεταπολίτευση εμείς οι παλιότεροι. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις επιχειρήσεις και λόγω του ότι η ρευστότητα έχει “στραγγαλιστεί”, αφού οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα, περίπου 85% αυτή τη φορά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η κατάσταση να πλησιάζει τα όρια του να γίνει δραματική. Ούτε προγράμματα βγαίνουν για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, αλλά ούτε γίνεται κάποια αποτελεσματική προσπάθεια αυτή τη στιγμή από την πλευρά της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Σπανουδάκη η απόφαση του κ. Τρισέ για τα ομόλογα «θα δημιουργήσει ρευστότητα, την οποία έχουμε απόλυτη ανάγκη αυτή τη στιγμή. Αυτό θα έχει άμεσο αποτέλεσμα και μας έδωσε μία ανακούφιση. Περιμένουμε, πρακτικά, να δοθούν χρήματα, οι τράπεζες να ανοίξουν τις στρόφιγγες και οι συνάδελφοι επιχειρηματίες να αποκτήσουν τη ρευστότητα που τους χρειάζεται για να ξεφύγουν από αυτόν τον κλοιό που τους έχει ασφυξία στις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να βρίσκονται σε δραματική κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διημερίδα διοργανώθηκε για τα δέκα χρόνια προσφοράς στην έρευνα και την εκπαίδευση του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη.

Περισσότερα: http://www.haniotika-nea.gr/index.php?artid=44456#comments